Kalenterissa ei tapahtumia.

vaunu_teksti1

Hyvinkään-Karkkilan radan matkustajavaunun viimeistely on päässyt pintamaalauksen myötä toden teolla vauhtiin. Lokakuun lopulla vaunun kylkiin taiteiltiin alkuperäisen valokuvan mukaiset rautatieyhtiön nimi- ja luokkamerkinnät.

Marraskuun ensimmäisenä viikonvaihteena muun muassa kunnostettiin ikkunoiden sisäkehyksiä sekä asennettiin kakkosluokan osastojen seinien matkatavarahyllyjä. Myös valo- eli lanterniinikaton ikkunoiden ulkopuitteet saivat uuden maalikerroksen. Puitteet oli jo ehditty maalata sinisellä, mutta valokuvien tarkempi tutkiminen osoitti, että puitteet ovat ilmeisesti olleet tammea. Koska tammipuitteita ei nyt ollut tehty, saavat puitteet vaalean maalin päälle siveltävän ootrauspinnan, joka jäljittelee tammen sävyä ja kuviointia.

Oma ohjelmanumeronsa oli vaunun kakkosluokan päädyssä olevan käymäläosaston varustaminen sinne kuuluvalla metallisella vessanpöntöllä. Pytyltä johtaa suora putki radalle, joten vessaa ei voi kutsua erityisen mukavaksi ainakaan talvisaikaan. Pytylle mitoitettiin paikka ja kokonaan uusiksi tehtyyn lattiaan sahattiin reikä, johon pytty-putki-yhdistelmä sovitettiin. Alkuperäinen pytty vaatii vielä ruosteisten osien puhdistuksen ja maalauksen, sillä vuosikymmenien ahkera käyttö on syövyttänyt metallin varsin huonoon kuntoon.

Lue lisää vaunun kunnostuksesta kunnostusblogista.


Kuvia vaunutyömaalta

(pääset kuvagalleriaan klikkaamalla hiirellä pikkukuvaa)

{webgallery}

vaunu_teksti2

vessa1

vessa2

{/webgallery}