Nuortenviikonloppu on nyt takana! Uskomaton määrä töitä tuli tehtyä viikonlopun aikana.

Aurinkoisena ja lämpimänä lauantaina koko ratalinja Jokioisten ja Humppilan välillä siistittiin, siellä vielä olleet radasta poisvaihdetut lahopölkyt kerättiin vaunuun ja vietiin Humppilaan sekä kaikki radan tasoristeykset puhdistettiin talven jäljiltä. Kaikki mukana olleet varmaan muistavat sementinkovan kivituhkan tasoristeysten laippaurissa, vettyneiden lahopöllien painon niitä lastattaessa ja purettaessa kuormasta sekä veturin varoitusvihellykset tasoristeyksissä!

Nuoria yhteiskuvassa veturin edessä.
Vuoden 2015 nuortenviikonlopun osallistujia yhteiskuvassa Jokioisten Siirappiraiteella. Nuorimmat osallistujat eivät ole kuvassa, sillä he urakoivat samaan aikaan Minkiön hiilikaivoksella! Kuva: Markku Nummelin

Lauantai-iltana Minkiöllä rentouduttiin kunnolla, saunottiin, paistettiin makkaraa ja syötiin ämpärillinnen lettuja (vai oliko se niin, että taikinaa oli ämpärillinen)! Uni maittoi hyvin lauantai-iltana raskaan päivän jälkeen!

Sunnuntai valkeni sateisena, mutta se ei menoa haitannut.  Päiväksi oli suunniteltu ohjelmaa sisällä halleissa. isompi peltinen näyttelyihalli siivottiin perusteellisesti ja samalla harjoiteltiin myös vaihtotöitä eli vaunujen ja toisten vetureiden siirtoa veturilla.. Myös osa vetureista sai kevätpesun ja talven pöly ja lika sai kyytiä!

Viikonlopun tunnelmiin pääsee vielä tämän videon kautta...