Kalenterissa ei tapahtumia.
Nuoria ryhmäkuvassa dieselveturin keulan edessä.
Ryhmäpotretti TU4-veturin nokalla Humppilassa. Kuva: Teemu Virtanen 21.4.2012.

Museorautatiellä pidettiin huhtikuun lopussa järjestyksessä toinen nuorille tarkoitettu talkoo- ja toimintaviikonloppu. Tällä kertaa mukana oli kymmenen iältään 7-15-vuotiasta poikaa. Viikonloppu sujui osin viileästä säästä huolimatta iloisissa ja touhukkaissa merkeissä.

Lauantain ohjelmassa oli talkoojuna Minkiöltä Humppilaan. Matkan varrella kesäkuntoon siivottiin Vuorelan, Palomäen ja Kermalan seisakelaiturit ja rataosuuden tasoristeykset. Humppilassa laitettiin pikaisesti pystyyn kenttäkeittiö halkokatokseen ja keitettiin maukas makkarasoppa mukaan otetulla nestekaasuhellalla.

Humppilassa tutustuttiin myös kalustohallissa oleviin kokoelmiin ja mukaan työjunaan noukittiin muutama Minkiölle keväthuoltoon vietävä matkustajavaunu. Paluumatkalla isommat pojat pääsivät kokeilemaan myös veturinkuljettajan hommia TU4-dieselveturin puikoissa. Matka huipentui pysähdykseen Palomäen seisakkeen lähelle rakennetulle grillipaikalle, jossa viriteltiin tulet ja paistettiin lettuja nuotiopannuilla. Matka jatkui vasta, kun koko taikina oli saatu paistettua.

Lauantain iltaohjelma Minkiöllä jatkui ahkeralla resiinoinnilla sekä saunomisella ja makkarangrillauksella Minkiön vanhalla puusaunalla. Sunnuntain ohjelmassa oli resiina-ajelun lisäksi auttelua Minkiön asema-alueen ja korjaamorakennuksen majoitustilojen siivouksessa.

Katso tunnelmia viikonlopulta kuvagalleriasta! Tutustu myös erään nuoren äidin viikonlopusta kirjoittamaan blogitekstiin! Ruokatarpeet viikonloppua varten sponsoroi Osuuskauppa Hämeenmaa.