Kalenterissa ei tapahtumia.

Museorautatieyhdistyksen vuoden 2019 syysretki järjestetään Ruotsiin Roslagsbanalle sekä Saltsjöbanalle. Tutustumme kapearaiteisen Roslagsbanan sekä etelä- että pohjoisiin osiin, ratajärjestelmän historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuden suunnitelmiinkin. Kaikilla radoilla liikutaan museokalustolla, mm. kahdella noin 100-vuotiaalla sähkömoottorivaunulla, mutta myös diesel-ja höyrykalustolla. Ohjelmaan on suunniteltu myös varikko- ja konepajakäyntejä.

Vanha åuukorinen säkömoottorivaunu rautatieaseman laiturissa virroitin ylhäällä.
Roslagsbananin museosähkömoottorivaunu. Kuva: Markku Nummelin.

Ajankohdaksi on valikoitunut Uppsalan Kulturnat-tapahtuman perusteella pidennetty viikonloppu 12.–15.9.2019. Lähdemme tilausbussillamme torstaina 12.9.2019 klo 17.30 Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä. Turun rautatieasemalta mukaan pääsee klo 20.00. Matkaamme Naantalista Finnlinesin aidolla rahtimatkustajalaivalla. Paluusuunnassa saavumme takaisin Naantaliin sunnuntaina 15.9.2019 klo 19.30, mistä jatkamme bussillamme Turun kautta takaisin Helsinkiin. Mennessä matkan hintaan kuuluu laivalla buffet-illallinen ja aamiainen, paluusuunnassa brunssi ja päivällinen. Mennessä yövymme kahden hengen hyteissä. Paluumatkalla kuulemme päivälaivalla esityksiä niin alueen radoista kuin junalauttaliikenteestäkin.

Perjantaina ja lauantaina kuljemme tiiviisti useilla tilaus- ja museojunilla eri raideleveyksillä ja käyttövoimilla. Saltsjöbanalla ja Roslagsbanan eteläosalla käytämme museosähkömoottorivaunuja, Roslagsbanan Uppsalan päässä puolestaan diesel- ja höyryvetovoimaa. Bussiamme käytämme mm. vanhojen ratapenkkojen tutkimuksiin. Yövymme Ruotsissa kaksi yötä hyvätasoisessa Best Western-hotellissa Norrtäljessä. Yöpyminen on kahden hengen huoneissa. Hotellissa syömme myös aamiaiset sekä perjantai-iltana lisäksi yhteisen illallisen. Lauantai-iltana ajamme pimeässäkin erilaisilla museojunilla.

Ruotsalainen oranssinvärinen kahden vaunun 'lättäjuna' kesäisessä maisemassa.
Moottorivaunujuna kesäisessä Uppsala-Lenna Järnvägin maisemassa Kuva: Markku Nummelin.

Matkan hinta sisältää linja-automatkat, laivamatkat, kaikki junamatkat eri radoilla, hotellimajoitukset aamiaisineen kahden hengen huoneissa, edellä mainitut ruokailut sekä opastukset. Kokonaishinta torstaista sunnuntaihin on korkeintaan 366 euroa. Lopullinen hinta ja maksuohjeet ilmoitetaan ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset Markku Nummelinille, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai tekstiviestillä 040 548 7601.

Retki täytetään varausjärjestyksessä. Ilmoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, kansalaisuutesi ja syntymäaikasi. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että käyttämämme junat eivät sovi liikuntarajoitteisille. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Astor Oy Matkapalvelu, linja-autokuljetukset hoitaa Packalén Bus Oy, kuljettajana toimii Timo-Pekka Lange, matkanjohtajana Markku Nummelin ja paikallisjärjestäjänä Anders Järvenpää.