Kalenterissa ei tapahtumia.

Museorautatieyhdistys ry on suomalaisen kaperaideperinteen säilyttämiseen keskittynyt aatteellinen yhteisö. Yhdistykseen kuuluu hieman yli 880 jäsentä eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Yhdistyksen merkittävin toimintamuoto on Jokioisten Museorautatien ylläpito ja museojunien liikennöinti. Yhdistyksen kaikki toiminta perustuu täysin vapaaehtoiseen talkootyöhön.

Talkoolaisia asentamassa uutta vaihdetta.
Näkyvin osa Museorautatieyhdistyksen toiminnasta on Jokioisten Museorautatien ylläpito. Tässä korjataan vaihdetta Minkiön ratapihalla. Kuva: Marko Tuominen.

Museorautatieyhdistyksen toiminta

Museorautatieyhdistys julkaisee vähintään neljästi vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä Resiinaa. Resiina on Suomen laajin rautatiealan aikakauslehti, joka käsittelee maamme rautateiden nykypäivää ja tulevaisuutta siinä missä historiaakin.

Resiinan lisäksi Museorautatieyhdistys kustantaa suomalaisia rautatiealan kirjoja. Kustantamisen ohella myydään rautateihin liittyvää niin koti- kuin ulkomaistakin kirjallisuutta.

Jäsenetuja

Kaikilla Museorautatieyhdistyksen jäsenillä on vapaa matkustusoikeus Jokioisten Museorautatiellä. Myös museorautatiellä myynnissä olevista tuotteista saa alennuksia. Jäsenet saavat runsaan alennuksen myös yhdistyksen järjestämästä rautatieaiheisesta syysretkestä.

Miten liittyä jäseneksi?

Museorautatieyhdistys ry:n jäseneksi on helppo liittyä! Jos haluat liittyä jäseneksi, täytä jäsenhakemuslomake!

Jos tahdot lisätietoja yhdistyksestä tai sen jäsenyydestä ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Mathias Lutheriin tai puheenjohtajaan Marko Laineeseen.