Kouluttaja opettaa luokan edessä kurssilaisten seuratessa keskittyneesti.
OLM-koulutus meneillään. Kuva: Jussi Tepponen 25.3.2018.

Jokioisten Museorautatien OLM (Opasteet ja liikennemääräykset) -koulutus uusille halukkaille ja kertauskoulutettaville pidetään lauantaina 25.3. klo 10.00 alkaen (aamukahvit tarjolla klo 9.45) Minkiöllä Kiipun kylätalon tiloissa (iso kivirakennus aivan aseman vieressä). Koe, koulutus ja suoritettu käytännön harjoittelu oikeuttavat työskentelyyn Jokioisten Museorautatien liikennetehtävissä.

Koulutuksen jälkeen pidetään OLM-koe. Koulutuksen yhteydessä osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit. Humppilaan klo 10-junalla saapuville tai Latovainion linja-autopysäkille klo 9.41 tai klo 10.10 saapuville järjestetään autokyyti Minkiölle ennakkoon sovittaessa.

Jos koulutusajankohta ei sovi, voit sopia henkilökohtaisesta tentistä. OLM-koulutukseen ilmoittautumisia ottaa vastaan Jussi Tepponen.

Ilmoittautumiset sekä OLM-koulutukseen että turvallisuuskatsaukseen pyydetään tekemään viimeistään 20.3.2023 mennessä.

Museorautatieyhdistys ry:n jäsenet kutsutaan kevätkokoukseen joka pidetään Kiipun kylätalolla Minkiön aseman vieressä sunnuntaina 26.3.2023 kello 12. Käsittelyssä sääntöjen määräämät kevätkokousasiat:

  • käsitellään kertomus edelliseltä toimintakaudelta;
  • käsitellään edellisen tilikauden tilinpäätös sekä toiminnantarkastajien/tilintarkastajien kertomus
  • käsitellään tili- ja vastuuvapauden myöntäminen edellisen toimintakauden johtokunnalle;
  • tarpeen vaatiessa päätetään mahdollisen kausiylijäämän käytöstä tai alijäämän täyttämisestä

Luvassa taas johtokunnan toimien säälimätöntä syynäämistä ja kertomusten kritiikkiä. Lisäksi kahvitarjoilu. Mahdollisuus seurata kokousta etänä tämän linkin kautta, mutta se ei sisällä kahvia eikä äänioikeutta. Tervetuloa!

Talkoolaiset syövät lounasta kevätauringon alla asemalaiturilla.
Lounastauko talkoiden lomassa Minkiöllä keväällä 1982. Kuva: Jorma Attila.

Kevään lähestyessä hyvää vauhtia on jokaisen hyvä tietää tulevista talkoista ja tapahtumista. Eli tässä alustavaa listaa, jota päivitetään kevään myötä:

Tulevia päivämääriä

La 25.3.
Opasteet ja liikennemääräykset (OLM) -koulutus ja koe Minkiön aseman Kiipun kylätalolla klo 10.00 alkaen
Su 26.3.
Museorautatieyhdistyksen kevätkokous Minkiön aseman Kiipun kylätalolla klo 12.00 alkaen
8.-9.4.
Nuorten viikonloppu 2023. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tämän linkin takana.
Su 11.6.
Kesän 2023 liikennekausi alkaa. Avajaispäivänä vietetään Minkiön Mobiilipäivää ja Humppilapäivää samanaikaisesti

Kevään talkoita

Minkiöllä on talven ja kevään aikana pienimuotoisia talkoita lähes joka viikonloppu. Työn alla on mm postivaunun LWR160 peruskorjaus ja Schöma dieselveturin remontti. Kysy lisää talkoista talkoot [at] museorautatieyhdistys.fi -sähköpostiosoitteesta.

kkous2022Museorautatie ry:n jäsenet kutsutaan syyskokoukseen 2022, mikä pidetään Kiipun kylätalolla (Kiipuntie 47, 31360 Minkiö) lauantaina 26.11 kello 12:00 alkaen. Esillä sääntöjen määräämät asiat sekä ylimääräisenä asiana kaksi sääntömuutosta. Kokoukseen järjestetään myös etäyhteys, mutta etäyhteydellä ei voi osallistua äänestyksiin (läsnäolovaatimus säännöissä). Kahvitarjoilu.

Kello 15 alkaen (varauksella syyskokouksen venymiselle) mahdollisuus suorittaa OLM-tentti omatoimisen opiskelun pohjalta, lue edempänä ilmoittautumisesta.

Syyskokouksen asioista ja ohjelmasta yksityiskohtaisemmin:

Kouluttaja opettaa luokan edessä kurssilaisten seuratessa keskittyneesti.
OLM-koulutus meneillään. Kuva: Jussi Tepponen 25.3.2018.

Jokioisten Museorautatien OLM (Opasteet ja liikennemääräykset) -koulutus uusille halukkaille ja kertauskoulutettaville pidetään sunnuntaina 27.3. klo 10.00 alkaen Minkiöllä Kiipun kylätalon tiloissa (iso kivirakennus aivan aseman vieressä). Koe, koulutus ja suoritettu käytännön harjoittelu oikeuttavat työskentelyyn Jokioisten Museorautatien liikennetehtävissä.

Koulutuksen jälkeen pidetään OLM-koe. Koulutuksen yhteydessä osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit. Humppilaan klo 10-junalla saapuville järjestetään autokyyti Minkiölle ennakkoon sovittaessa.

Jos koulutusajankohta ei sovi, voit sopia henkilökohtaisesta tentistä. OLM-koulutukseen ilmoittautumisia ottaa vastaan Jussi Tepponen.

Ilmoittautumiset sekä OLM-koulutukseen että turvallisuuskatsaukseen pyydetään tekemään viimeistään 14.3.2022 mennessä.