Jokioisten Museorautatiellä järjestetään vuoden lähes jokaisena viikonloppuna ja varsinkin kesäaikaan ajoittain myös arkipäivisin talkoita. Tekemistä riittää kaikenikäisille ja -kokoisille! Museorautatien toiminta on monipuolista: näkyvin osa on kesän junaliikennöinti ja siihen liittyvät liikennetehtävät. Muttä tämän lisäksi museorautatiellä tehdään paljon huolto-, korjaus- ja ylläpitotöitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielekästä tekemistä, sillä tehtävien töiden kirjo on valtava: kevyistä töitä voitaisiin mainita mm. erilaiset maalaus- ja nikkarointityöt, ruohikonleikkaaminen ja yleiset paikkojen siistimiset. Polttopuita tarvitaan niin vetureissa kuin saunan kiukaassa ja padassakin. Raskaampia töitä edustaa mm. erilaiset radan ylläpitoot liittyvät työt, kuten pölkynvaihto, raiteen nosto ja toppaus.

Yleensä talkoopäivien lopuksi lämmitetään talkoosauna ja kesäisin saunan edustalla on mukava grillata kesäillan hämärtyessä. Sunnuntaisin liikennepäivien yhteydessä yhdistys tarjoaa talkooruoan.

Majoitus onnistuu mainiosta niin vuonna 2002 valmistuneen korjaamorakennuksen huoneissa kuin myös perinteisissä VR:n entisissä makuuvaunuissa.

Tervetuloa talkoisiin yksin tai yhdessä ja vaikkapa päiväksi, pariksi tai koko viikoksi. Jokainen tehty talkootunti ja -päivä on arvokas ja auttaa säilyttämään ja edistämään meidän arvokasta museorautatietämme ja toimintaamme!

Talkookalenteri

Mikäli lähiaikoina on tulossa talkoita löydät ne joko alla olevasta tulevien talkoiden listasta tai oikealla olevasta talkookalenterista.

Veturitalkoot, Sohvin kunnostusta

lokakuu
perjantai
27
Viikonlopun aikana jatketaan höyryveturin HKR 5 kunnostus- ja ehostustöitä joulukuussa koittavia 100-vuotisjuhlia varten. Ohjelmassa mm. erilaisia puhdistus-, hionta- ja maalaustöitä. Talkoot aloitetaan jo perjantaina ja paikalle voit saapua jo tuolloin tai lauantaiaamuna. Minkiöllä...
13:00

Veturin, kaluston ja kiskojen nuoto Minkiölle

lokakuu
lauantai
28
Jokioisten Museorautatielle on lahjoitettu Move 4 dieselveturi, veturin osia, 6 kpl Kyröskosken telejä, vaihteita sekä muuta rata- ja kiskomateriaalia. Lauantaina 28.10. ja tarvittaessa myös sunnuntaina 29.10. olisi tarkoitus hakea Lammilta tuo lahjoitettu materiaali Minkiölle....
08:00

Joulupukin juna -tapahtuman järjestelyjä

joulukuu
perjantai
01
Museorautatien Joulupukin juna -tapahtuma on Höyryfestivaalien jälkeen suurin tapahtumamme ja vaatii runsaasti järjestelytöitä. Perjantaina 1.12. on tapahtuman alkuvalmisteluita (telttojen pystytys, vaunukaluston nouto ja tarvittava huolto, jouluvalojen asentamista, ulkotulien laittoa ja...
11:00