Jokioisten Museorautatiellä järjestetään vuoden lähes jokaisena viikonloppuna ja varsinkin kesäaikaan ajoittain myös arkipäivisin talkoita. Tekemistä riittää kaikenikäisille ja -kokoisille! Museorautatien toiminta on monipuolista: näkyvin osa on kesän junaliikennöinti ja siihen liittyvät liikennetehtävät. Muttä tämän lisäksi museorautatiellä tehdään paljon huolto-, korjaus- ja ylläpitotöitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielekästä tekemistä, sillä tehtävien töiden kirjo on valtava: kevyistä töitä voitaisiin mainita mm. erilaiset maalaus- ja nikkarointityöt, ruohikonleikkaaminen ja yleiset paikkojen siistimiset. Polttopuita tarvitaan niin vetureissa kuin saunan kiukaassa ja padassakin. Raskaampia töitä edustaa mm. erilaiset radan ylläpitoot liittyvät työt, kuten pölkynvaihto, raiteen nosto ja toppaus.

Yleensä talkoopäivien lopuksi lämmitetään talkoosauna ja kesäisin saunan edustalla on mukava grillata kesäillan hämärtyessä. Sunnuntaisin liikennepäivien yhteydessä yhdistys tarjoaa talkooruoan.

Majoitus onnistuu mainiosta niin vuonna 2002 valmistuneen korjaamorakennuksen huoneissa kuin myös perinteisissä VR:n entisissä makuuvaunuissa.

Tervetuloa talkoisiin yksin tai yhdessä ja vaikkapa päiväksi, pariksi tai koko viikoksi. Jokainen tehty talkootunti ja -päivä on arvokas ja auttaa säilyttämään ja edistämään meidän arvokasta museorautatietämme ja toimintaamme!

Talkookalenteri

Mikäli lähiaikoina on tulossa talkoita löydät ne joko alla olevasta tulevien talkoiden listasta tai oikealla olevasta talkookalenterista.

OLM-koulutus (siirretty syys-lokakuulle 2020)

maaliskuu
sunnuntai
29
su, 29. maaliskuu 2020, 09:30 - 16:00
Museorautatien talkookalenteri
OLM-koulutus (siirretty syys-lokakuulle 2020) Huom! Suomessa otetaan käyttöön valmiuslaki, joka asettaa rajoituksia ihmisten liikkumiselle ja kokoontumiselle. Valmiuslain rajoituksien johdosta myös OLM-koulutus on siirretty syys- lokakuulle 2020. Museorautatieyhdistys …

Nuortenviikonloppu 2020 (Siirretty elo- syyskuuhun 2020)

huhtikuu
lauantai
18
la, 18. huhtikuu 2020, 10:30 - su, 19. huhtikuu 2020, 14:00
Museorautatien talkookalenteri
Nuortenviikonloppu 2020 (Siirretty elo- syyskuuhun 2020)  Museorautatien nuortenviikonloppu on siirretty syksyyn koronatilanteen vuoksi! Viikonloppu pyritään järjestämään uudelleen elokuussa tai alkusyksystä. Pahoittelemme tilannetta!
Museorautatien perinteinen Nuortenviikonl…