Jokioisten Museorautatiellä järjestetään vuoden lähes jokaisena viikonloppuna ja varsinkin kesäaikaan ajoittain myös arkipäivisin talkoita. Tekemistä riittää kaikenikäisille ja -kokoisille! Museorautatien toiminta on monipuolista: näkyvin osa on kesän junaliikennöinti ja siihen liittyvät liikennetehtävät. Muttä tämän lisäksi museorautatiellä tehdään paljon huolto-, korjaus- ja ylläpitotöitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielekästä tekemistä, sillä tehtävien töiden kirjo on valtava: kevyistä töitä voitaisiin mainita mm. erilaiset maalaus- ja nikkarointityöt, ruohikonleikkaaminen ja yleiset paikkojen siistimiset. Polttopuita tarvitaan niin vetureissa kuin saunan kiukaassa ja padassakin. Raskaampia töitä edustaa mm. erilaiset radan ylläpitoot liittyvät työt, kuten pölkynvaihto, raiteen nosto ja toppaus.

Yleensä talkoopäivien lopuksi lämmitetään talkoosauna ja kesäisin saunan edustalla on mukava grillata kesäillan hämärtyessä. Sunnuntaisin liikennepäivien yhteydessä yhdistys tarjoaa talkooruoan.

Majoitus onnistuu mainiosta niin vuonna 2002 valmistuneen korjaamorakennuksen huoneissa kuin myös perinteisissä VR:n entisissä makuuvaunuissa.

Tervetuloa talkoisiin yksin tai yhdessä ja vaikkapa päiväksi, pariksi tai koko viikoksi. Jokainen tehty talkootunti ja -päivä on arvokas ja auttaa säilyttämään ja edistämään meidän arvokasta museorautatietämme ja toimintaamme!

Talkookalenteri

Mikäli lähiaikoina on tulossa talkoita löydät ne joko alla olevasta tulevien talkoiden listasta tai oikealla olevasta talkookalenterista.

Replika-vaunua ja Tu4-projektia

toukokuu
perjantai
26
Perjantain ja maanantain välisenä aikana jatketaan Replika-vaunun rakennustöitä sekä mahdollisesti myös TU4-veturin kokoonpanoa, mikäli talkooväkeä löytyy tarpeeksi. Myös museojunan vaunukaluston huoltoa, kuten laakeripesien voitelu ja vaunujen tekninen tarkastus pitäisi tehdä....

Liikennekauden valmisteluja ja Replika-projektia

kesäkuu
perjantai
02
Kesäkuun alkupuolella tehdään viimehetken valmistelut alkavaan liikennekauteen, ts. asema-alueen siivousta ja järjestelyjä, kaluston huoltoa yms. Lisäksi jatketaan Replika-vaunun rakennusprojektia sekä talkooresurssien puitteissa myös Tu4-veturin kokoonpanoa. Talkoopäivän...

Höyryfestivaalien valmistelua ja purkua

heinäkuu
tiistai
25
Kesän suurin tapahtuma vaatii jälleen onnistuakeen valtavan talkoopanoksen ja tekemistä varmasti löytyy kaikille. Valmistelutyöt alkavat jo viikolla, jolloin aidataan alueita, pystytetään telttoja, noudetaan tarvikkeita ja siistitään paikkoja. Itse festivaaliin tarvitaan myös...