Jokioisten Museorautatiellä järjestetään vuoden lähes jokaisena viikonloppuna ja varsinkin kesäaikaan ajoittain myös arkipäivisin talkoita. Tekemistä riittää kaikenikäisille ja -kokoisille! Museorautatien toiminta on monipuolista: näkyvin osa on kesän junaliikennöinti ja siihen liittyvät liikennetehtävät. Muttä tämän lisäksi museorautatiellä tehdään paljon huolto-, korjaus- ja ylläpitotöitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielekästä tekemistä, sillä tehtävien töiden kirjo on valtava: kevyistä töitä voitaisiin mainita mm. erilaiset maalaus- ja nikkarointityöt, ruohikonleikkaaminen ja yleiset paikkojen siistimiset. Polttopuita tarvitaan niin vetureissa kuin saunan kiukaassa ja padassakin. Raskaampia töitä edustaa mm. erilaiset radan ylläpitoot liittyvät työt, kuten pölkynvaihto, raiteen nosto ja toppaus.

Yleensä talkoopäivien lopuksi lämmitetään talkoosauna ja kesäisin saunan edustalla on mukava grillata kesäillan hämärtyessä. Sunnuntaisin liikennepäivien yhteydessä yhdistys tarjoaa talkooruoan.

Majoitus onnistuu mainiosta niin vuonna 2002 valmistuneen korjaamorakennuksen huoneissa kuin myös perinteisissä VR:n entisissä makuuvaunuissa.

Tervetuloa talkoisiin yksin tai yhdessä ja vaikkapa päiväksi, pariksi tai koko viikoksi. Jokainen tehty talkootunti ja -päivä on arvokas ja auttaa säilyttämään ja edistämään meidän arvokasta museorautatietämme ja toimintaamme!

Talkookalenteri

Mikäli lähiaikoina on tulossa talkoita löydät ne joko alla olevasta tulevien talkoiden listasta tai oikealla olevasta talkookalenterista.

Pölkynsahaustalkoot Humppilassa

elokuu
sunnuntai
25
su, 25. elokuu 2019, 09:30 - 16:00
Museorautatien talkookalenteri
Sunnuntaina 25.8. Humppilassa järjestetään ratapölkkyjen sahaustalkoot. Leveäraidepölkkyjä sahataan Museorautatien omalla pölkkysirkkelillä ja pölkyt kuormataan vaunuihin. Humppilaan lähdetään aamulla omalla työjunalla Minkiöltä, mutta toki voit tulla suoraan Humppilaankin. Humppilan taukotuva…

Talvivalmisteluja ja järjestelytalkoot

syyskuu
sunnuntai
8
su, 8. syyskuu 2019, 09:00 - 17:00
Museorautatien talkookalenteri
Syysajon jälkeen sunnuntaina on aika tehdä valmisteluja saapuvan talven varalle. Minkiön asema ja kahvio sekä museojunan vaunut siivotaan, pöydät ja tuolit siirretään talvivarastoon ja museojunan vaunut viedän Humppilan kalustohalliin. Lisäksi Minkiön kesäkahvilan ja saunan vedet katkaistaan ja vesi…

Museorautatien syysretki 2019

syyskuu
torstai
12
to, 12. syyskuu 2019, 17:30 - su, 15. syyskuu 2019, 21:30
Museorautatien talkookalenteri
Museorautatien syysretki 2019 Museorautatieyhdistyksen vuoden 2019 syysretki järjestetään Ruotsiin Roslagsbanalle sekä Saltsjöbanalle. Tutustumme kapearaiteisen Roslagsbanan sekä etelä- että pohjoisiin osiin, ratajärjestelmän historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuden suunnitelmiinkin. Kaikilla radoilla liikutaan museokalusto…